De Koninklijke Harmonie Sint-Laurentius Oostmalle zoekt een dirigent voor hun jeugdorkest.

 

vacature jeugdirigent headerfoto


Wij zijn op zoek naar een toffe en gemotiveerde dirigent die deel wil uitmaken van ons jeugdorkest.

Het KHSL jeugdorkest telt een 35 à 40 enthousiaste muzikanten met een leeftijd tussen 11 en 20 jaar en fungeert momenteel als samenspelorkest voor de SAMWD Lier, de muziekacademie van Merksem en de muziekacademie van Wijnegem. Er wordt een gevarieerd muziekprogramma aangeboden dat bestaat uit echte concertwerken, film- en popmuziek. Wekelijks wordt er gerepeteerd op zaterdagvoormiddag tussen 10u en 11u. Per jaar worden er gemiddeld zo'n 4 à 5 concerten gespeeld.

Het groot harmonieorkest bestaat uit een 60-tal muzikanten en is in 2016 bij het Provinciaal Orkesttornooi geplaatst in ere-afdeling. Muzikanten uit het jeugdorkest worden geacht na verloop van tijd te kunnen doorstromen naar het groot orkest.

Jouw profiel als dirigent:

  • Je bent enthousiast en motiveert de jonge muzikanten met de nodige ervaring en humor
  • Je bent wekelijks vrij op zaterdagvoormiddag tussen 10u en 11u
  • Je staat in voor de keuze van het programma en hebt voldoende kennis van het harmonierepertoire
  • In samenspraak met het bestuur en dirigent van het groot orkest begeleid je de jonge muzikanten in hun loopbaan als muzikant.
  • Je beschikt over een diploma pedagogie of een gelijkwaardig diploma waardoor de samenwerking met de muziekacademies blijft behouden (i.f.v. muziekles en samenspelklas)
  • Ervaring als dirigent bij andere (jeugd)orkesten is een pluspunt.

Een proefrepetitie kan doorgaan vanaf het moment dat de Corona maatregelen het toelaten om op te starten.

Interesse om deze jonge groep te dirigeren? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel.nr. 0499/12 02 70.

Voor meer info, zie
https://www.facebook.com/KHSLOostmallevzw en website http://www.khsl-oostmalle.be

Spijtig genoeg moeten we even 'de pauzeknop' induwen voor onze werking. Omwille van de onzekerheid over de duur van deze maatregelen zijn we genoodzaakt om de KHSL evenementen die gepland waren tijdens het voorjaar 2021 te annuleren. Dat is geen gemakkelijke beslissing. Maar met ons muziekproject voor de Zorg vers in het achterhoofd weten we waarvoor we dit doen: Voor ieders veiligheid en gezondheid.

En zoals VLAMO vzw het mooi verwoord heeft: Niet omdat we niet goed bezig waren.
Maar uit zorg voor de Zorg en voor elkaar.
Even pauze om daarna samen door te gaan.

202101 khsl werking op pauze

Beste muziekliefhebber,

We brengen u ervan op de hoogte dat de geplande evenementen van het feestjaar van de KHSL naar 2021 verplaatst zullen worden. De maatregelen om de coronacrisis te bestrijden, laten ons helaas niet toe om dit jaar nog grote evenementen te plannen en te organiseren. Het is een moeilijke beslissing tijdens ons 100-jarig bestaan in 2020 maar we zoeken creatieve oplossingen.
Momenteel werken we een nieuwe agenda voor 2021 uit.
Wie kaarten heeft gereserveerd voor een uitgesteld evenement kan aan dezelfde voorwaarden kaarten verkrijgen voor de nieuwe datum via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We houden jullie op de hoogte zo gauw de data van de verplaatste evenementen bekend zijn.

Muzikale groeten,
het KHSL bestuur

1

2

Ons feestjaar nadert snel! Nog geen tickets voor het nieuwjaarsconcert? We maken het je gemakkelijk. Bestel vanaf nu je tickets online via: http://tickets.khsl-oostmalle.be

Kom je in 2020 graag naar meerdere KHSL concerten? Je kan via dezelfde link voordelige combitickets kopen voor één van de Bigbandconcerten met Günther Neefs op 23 of 24 mei 2020 in combinatie met andere KHSL concerten.

Tot binnenkort alvast! We kijken ernaar uit.

2020 nieuwjaarsconcert flyer

 

‘EUPHORIA!’ Dat is het gevoel dat we u willen geven tijdens het jaarlijkse themaconcert. Jeroen Van Ginneken en de muzikanten van de Koninklijke Harmonie Sint-Laurentius Oostmalle werken voor deze gelegenheid samen met solist Kevin Van Giel op euphonium . Word jij ook euforisch van een avondje topmuziek? Kom zeker luisteren en genieten!
 
Kaarten in VVK 8 EUR / Kassa 10 EUR
Kaarten reeds te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de muzikanten
 
20190504 euphoria affiche
 
 

Het is weer tijd voor ons pannenkoekenconcert,
hou jullie oren maar opengesperd!
Onze jeugdmuzikanten heten iedereen graag welkom,
op zondag 28 april voor een lekkere caloriebom!
Vijf orkesten zorgen voor de muzikale toets,
beleg je pannenkoek met heel wat zoets!
Kom hiervan genieten vanaf een uur of één,
met heel je familie en al je vrienden daarheen!

Planning: 
13u30 Leerlingenorkest KHWV Wijnegem
14u10 Jeugdharmonie KHSL Oostmalle
14u50 Jeugdorkest De Kunstvrienden Merksplas
15u30 Miniemenorkest Concordia Gooreind
16u10 Jeugdorkest Concordia Gooreind

20190323 affiche pannenkoekenconcert

Op 05/01/2019 en 06/01/2019 wordt u weer muzikaal verwend op het nieuwjaarsconcert van de KH Sint-Laurentius Oostmalle! De muzikanten en jeugdmuzikanten laten zich van hun beste kant horen onder leiding van hun dirigent Jeroen Van Ginneken. Kom samen met familie en vrienden genieten van dit boeiende concert.

affiche 2019 njc khsl

Onze topdirigent van de KHSL jeugdharmonie, Jeroen Van Ginneken, geeft na 11 jaar zijn dirigeerstokje door aan nieuw talent. Jeroen blijft dirigent van het grote orkest. Interesse in de vacature? Reageer dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel.nr. 0499/12 02 70.
 
Meer info over de vacature via deze link vacature

‘Disneylicious’ is een sprookjesachtig concert gebracht door de jeugdharmonie van de KH Sint-Laurentius Oostmalle en het jeugdkoor Keramiek Westmalle. Verwacht je aan een avondje genieten van mooie filmmuziek en vrolijke zangstemmen met een knipoog naar een aantal goed gekende Disneyklassiekers.

20181117 18 disneylicious affiche

Hoe klinkt een muzikale wereldreis? Dit kan je ontdekken op het themaconcert 'Windows of the world' van de KH Sint-Laurentius Oostmalle o.l.v. Jeroen Van Ginneken. Boek nu je tickets voor deze muzikale reis op 20/05/2017 om 20u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de muzikanten.

2017 themaconcert windows of the world

Op 23 april speelt onze Jeugd KHSL Oostmalle en drie andere jeugdorkesten in De Notelaar. Er worden naar jaarlijkse gewoonte super lekkere pannenkoeken gebakken. Kom samen met vrienden en familie gezellig smullen van de pannenkoeken en genieten van de prachtige muziek!
 
20170423 affiche pannenkoekenconcert