Wim Lauryssen (°Turnhout, 1987) is sinds februari 2024 de dirigent van KHSL Oostmalle.   Wim startte zijn muzikale opleiding op 9-jarige leeftijd aan de academie te Turnhout.  De trombone sprong hem het meest in het oog en hij koos dan ook resoluut voor lessen bij Johan Mertens. Als jonge kerel vond hij al snel zijn weg naar het Vlaams Fanfareorkest en niet veel later naar Brassband Willebroek, waar hij nog steeds deel van uitmaakt. Daar kreeg hij echt de microbe te pakken en Wim koos dan ook voor een leven vol muziek.

Hij volgde de Bacheloropleiding Muziek in Antwerpen waar hij trombone studeerde bij Jan Smets en directie bij Steven Verhaert en Dirk Decaluwé.  Voor zijn Masterstudies verhuisde Wim naar Amsterdam waar hij les kreeg van Ivan Meylemans, Jörgen Van Rijen, Pierre Volders en Remco De Jaeger. 2012 werd een turbulent jaar! Hij bemachtigde een plek in het European Union Youth Orchestra, waarna hij zijn masterdiploma behaalde om dan meteen auditie te doen bij de Koninklijke muziekkapel van de Belgische Luchtmacht waar hij tot op heden 1ste solist trombone is.

Wim dirigeerde in het verleden onder meer de jeugdorkesten van Schelle en Tielen, de Koninklijke Harmonie Verbroedering uit Sint-Lenaarts en de Koninklijke Harmonie Broederkring uit Houthalen.  Naast zijn baan bij de Luchtmacht speelt Wim nog in diverse ensembles zoals The Bone Society en Ensemble de Cuivre Belgique en wordt hij geregeld als freelancer gevraagd bij verschillende professionele orkesten in binnen- en buitenland. Ook is hij verbonden aan de muziekacademie te Willebroek.  Nu kan hij zich ook uitleven bij onze harmonie!

dirigent wim