Jeroen Van Ginneken begon op 10-jarige leeftijd met muzieklessen in de Koninklijke Harmonie Sint-Laurentius te Oostmalle. Hij volgde daar klarinetles bij Steven Mintjens. Even later besliste hij om klarinet te volgen in de Stedelijke muziekacademie van Merksem bij Hans Hemeryck. Ook volgde Jeroen pianolessen bij Ben Roels. In 2004 behaalde Jeroen zijn diploma hogere graad in de muziekacademie met grootste onderscheiding. 

In september van dat jaar ging hij klarinet studeren in het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen bij Ivo Lybeert en Raymond Dils. Hij behaalde hier in 2009 dan ook zijn Masterdiploma met grote onderscheiding. Masterclasses klarinet volgde hij bij Walter Boeykens, Pascal Moragues en Guy Van Waas. Hij volgde ook HaFaBra-directie bij Steven Verhaert en Dirk De Caluwe. 

Momenteel is Jeroen actief als dirigent bij de het Academieorkest van de Muziekacademie Deurne en onze eigen jeugdharmonie en harmonie Sint-Laurentius. Jeroen geeft ook nog Algemene MuziekCultuur in de muziekacademie te Lier en werkt als Assistant Publisher bij Hal Leonard MGB. Verder werkt hij als freelance klarinettist. Zo speelde hij al mee in verschillende musicals van Studio 100 zoals “De Kleine Zeemeermin”, “De Drie Biggetjes”, “Pinokkio”, “Alice in Wonderland”. Bij Musichall speelde hij reeds mee in de musicalproducties “Annie”, “Elisabeth”, “Dans der Vampieren” en “Assepoester, het tamelijk ware verhaal”. Hij speelt ook regelmatig in het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel.

20150106 jeroen dirigent